La gulvet ditt vare lengre..

Godt vedlikehold, gjør at du bevarer glansen og holdbarheten i gulvet ditt lengre. Her er noen enkle tips som bevarer gulvet bedre enten du har laminat eller parkett gulv.

Fjern smuss og skitt så raskt som mulig av gulvet. Tråkker du sandkorn og småstein ned i gulvet, vil det med tiden bli slitasje i overflaten på gulvet.

Vask/Vaskemiddel
Bruk en godt oppvridd klut/mopp. Det skal ikke ligge igjen et lag av vann på gulvet. Bruk syntetisk vaskemiddel, dvs. gulvsåpe som ikke inneholder fett.

Laminat tåler vann meget godt. Gulvene er lagd for hardt bruk og blir ikke skadet selv om det ligger igjen vann på gulvet. Men det anbefales, at man tørker opp søl og overskuddsvann med det samme.

Parkettgulv derimot har ikke disse egenskapene, da dette er laget av ekte tre. Søler du vann, melk eller andre vesker på gulvet bør dette tørkes opp med det samme, slik at ikke vesken trekker seg ned mellom lamellene i gulvet.

Matter ute/inne bør benyttes for å hindre skitt, småstein og sand trekkes inn på gulvet. Bruk gjerne tepper/matter under stoler, særlig ved kontorpulten. Dette for å øke levetiden på gulvet og hindre påbegynnende riper.

Møbelknotter kan anbefales til bruk på alle typer møbler: stoler, bord, sofaer og skap. Skal noe flyttes på, er det mindre sjans for riper ved bruk av møbelknotter.

Reparasjon av gulv. Har man har mistet noe tungt i gulvet, finnes det metoder for å fjerne skaden helt, eller minimere skadeomfanget slik at det nesten ikke synes. Tre tips: 1. Reperasjonsmasse /fyllmasse som har samme fargenyanse som gulvet. 2. Skifte ut hele lamellbordet. 3. Frese ut den skadde staven/lamelet i parkettbordet. Har uhellet vært ute, bør du kontakte forhandler, slik at du får best mulig veiledning.

Er gulvene for kjæledyr. Ja, alle laminatgulv fra vår produsent tåler kjæledyr. Men dersom valpen har hatt et lite «uhell», bør du tørke opp umiddelbart. Parkettgulv er produsert av ekte tre, og tåler ikke samme behandling av ivrige hundepoter som det et laminatgulv gjør.

Vi førere mange varianter av gulv med forskjellige overflatebehandlinger. Vurderer du oljet, lakkert, ubehandlet eller vedlikeholdsfritt, spør oss gjerne om vedlikehold for best bevaring av ditt drømmegulv.