Pleie av gulv

Hvordan skal du egentlig behandle gulvet ditt? Er det individuelle forskjeller du må ta hensyn til, basert på hvilket gulv du har?

Nedenfor vil vi gi deg gode råd og tips du kan benytte når du skal beskytte ditt gulv mot urenheter, og hva som fungerer best for gulvet i lengden.Beskytt mot smuss og fuktighet med tepper og møbelknotter

Stopp smuss og urenheter ved inngangsdøren. Plasser egnede matter på begge sider av inngangsdøren, slik at små korn fra utsiden blir fanget opp her. Grus, sand og vann kan skade gulvet og bør fjernes umiddelbart. I tillegg til å benytte teppe er det gunstig å ta i bruk møbelknotter under alle stol- og bordbein, dermed beskytter du gulvet mot påbegynnende riper som sørger lang levetid for ditt gulv.


Rengjøring - Parkettgulv

Bruk en godt oppvridd klut ved rengjøring av parkettgulv. Hvis synlig vann ikke forsvinner fra gulvet i løpet av noen sekunder, har du brukt for mye vann. Vri dermed kluten godt og fjern vannet. Nye flekker bør fjernes mens de fortsatt er ferske, slik at du unngår skrubbing med hardt rengjøringsutsyr. Tøffe påkjenninger på gulvet kan til slutt medføre skade i parketten.

Rengjøringsmidler til parkettgulv

Ved bruk av rengjøringsmidler i vannet anbefaler vi at du bruker syntetiske midler, som eksempelvis Ajax, Jif eller lignende. Til forskjell vil organiske vaskemidler, som inneholder fett, etterlate en tynn film av fett som etter hvert fører til at gulvet får ugunstige skjolder. Syntetiske midler tørker raskt og etterlater ikke striper, det er dermed det beste alternativet for deg som ønsker et skinnende og estetisk gulv.


Rengjøring av laminatgulv

Her gjelder de samme reglene som for parkett, men enkelte av seriene i Berry Alloc tåler mye vann uten at det tar skade. Vanlig prosedyre er likevel å rengjøre med fuktig klut, uten å helle mye vann på gulvet. Har du fått flekker av blekk, sprittusj eller leppestift kan du blant annet benytte litt aceton. Unngå å skrubbe bort flekker som er vanskelig å fjerne med syntetiske midler og vann.

Vedlikehold / rengjøring av heltregulv

Rengjøring av heltregulv kan gjøres på ulike måter, alt etter hvor mye du ønsker å vedlikeholde gulvet og hvilken overflate du har.

1. Renhold av heltregulv:

Bruk alltid støvsuger og tørrmopp før du vasker gulvet. Sand og vann er i de aller fleste tilfeller det som skader parketten. Når dette er fjernet anbefaler vi at du benytter en fuktet klut med Osmo Vask og Pleiemiddel 8016. Dette middelet bevarer voksforseglingen gulvet har fått, og kan benyttes på alle treoverflater behandlet med hardvoksolje, pleieolje og lakk. Følg doseringen på kannen for korrekt blandingsforhold til ditt gulv.

2. Periodisk vedlikehold av overflaten:

For å forebygge slitasje på gulvet, bruk Osmo Rens og Vedlikeholdsvosk, 3029 klar eller 3087 hvit. Hvit brukes for behandling av hvitpigmenterte gulv. Følg bruksanvisningen på beholderen.

Denne behandlingen bør utføres én til to ganger per år, og gjøres kun i gulvets gangbaner og slitefelter. Husk at intervallet på vedlikehold er avhengig av hvordan gulvet brukes.

3. Hovedvedlikehold, nytt slitesjikt:

For bruk i private hjem eller hytter vil et hardvoksoljet gulv holde i mange år, kun med periodisk vedlikehold. Skulle det være ekstra stor slitasje bør det etter noen år legges på et strøk med Osmo Hardvoksolje 3062 matt. Voksoljen tetter porene og gir gulvet et slitesjikt.
Kontakt oss
*
*
*